INDUSTRY NEWS

Google’s Covent Garden office space overhauled

Google’s Covent Garden office space has been has undergone a major refurbishment.

Located in Central St Giles, the head office has been provided with a creative finish. Design Week reports that architect, Penson, has fitted noise-proof doors – similar to those that would typically be seen on a submarine – and a ‘bikedry’ area – for employees to safely store their bikes and equipment. They’ve also created ‘Secret Gardens’ on the building’s balconies.

The search engine giant shares the building with a number of additional firms. It occupies levels four, five and nine, as well as half of the space on levels three and six – all of which covers 50,000 sq metres.

Commenting on the work carried out on Google’s head office, Penson founder, Lee Penson, stated: “It’s all about human being and that’s it. Think about sunken snugs, comfort, fun, comfy slippers, squishy carpets, cushions, daybeds, nice fresh food, gardening, vegetables, health, visual stimulation, relaxation, exercise, fresh air and you’ll get what its all about as an HQ.”

Google’s Central St Giles office is set to fully reopen in September (2012).

News bought to you from DeVono Cresa, the award-winning commercial property advisers, specialising in Central London office, retail and leisure space.