LettingOfficesOtherProject ManagementTop story

The Ultimate Working Environment

We all dream about our office being a magical environment and a special place to work…..well the DeVono Cresa team feel this is a vital part to the culture and success of every business, worldwide.

Independent, global, creative agency AnalogFolk were able to break through new barriers with their office design and have created what is quite simply the new benchmark for the future of the workplace.

Located on the Ground & Mezzanine Floors of Bath Court, Warner Street in EC1 within the Clerkenwell & Farringdon borders of Tech City, the office space before they occupied, Analog Folk fit-out and interiors by Design Haus Liberty, Londonrequired an integrated solution, involving our Agency and Project Management teams.

Once we successfully acquired the new warehouse style space which sat as a vacant, empty shell, our client saw real potential for stamping their unique vision on what was a “blank canvas”.

Working with a young, newly formed architectural practice called Design Haus Liberty, a client brief was developed which involved an interior scheme that complemented and harmoniously integrated into the exposed building structure. With it not being a conventional office space, meeting rooms were wedged into spaces with barrel vaulted ceilings, balanced by open plan office space with the benefits of double height ceilings. Exposed building services traverse the space and linear monolithic light fittings illuminate the hidden corners.

Analog Folk fit-out and interiors by Design Haus Liberty, LondonThe Architect’s vision was to deliver a space that AnalogFolk could use as their business evolves over the years. A space that would remain contemporary and a point of interest for their team and visitors alike.

Clean glazed partitioning, formed around new closed areas, meets flexible working spaces with a Shoreditch style coffee house & breakout areas integrating the space, offering an opportunity to work away from the white banks of desks. Quirky branding opportunities appeared, which were water jet cut, from old reclaimed doors. All the way through to a back drop, to yet another exposed brick wall with a café/ reception space that doubles up as an internal breakout space offering organic teas and fresh juices. The icing on the cake must be the AnalogFolk branded hanging sign and clock, which under a certain light could appear to be an original Dickensian fixture of the building.

Reception spaces with furniture that feel like unfolded Japanese origami, manufactured from uninspiring man made sheet material, with chandelier features hand made from reclaimed milk bottles and fishing tackle.Analog Folk fit-out and interiors by Design Haus Liberty, London

To top it all off, a furniture solution was implemented which comprises new pristine white workstations and corporate office chairs with furniture for non-working spaces, which were sourced from reclaimed sellers on country farms and hauled back to London for this sculptural installation.

This is the home for their business that they had envisioned and it continues to be a source of intrigue in many brainstorming sessions with their clients and  ad agencies.